top of page
117870220_3393310157393119_2062045555727

STIGA PADEL RACKETS – Karakteristieken, materialen en technologieën

Een padelracket lijkt misschien een eenvoudig product, maar achter elk padelracket schuilt een lange geschiedenis van intensief werk, waaronder onderzoek, ontwikkeling en nauwgezette testen om unieke rackets te produceren die aan alle verwachtingen voldoen en zelfs alle verwachtingen overtreffen. Net als bij de tafeltennisproducten biedt STIGA handgemaakte rackets van de hoogste kwaliteit en met verschillende speeleigenschappen. Hier leggen we kort de symbolen uit die op onze padelrackets voorkomen, waardoor het voor jou gemakkelijker wordt om het juiste racket te kiezen.

Opti_Spot_2.jpg

Alle STIGA-rackets hebben een zogenaamd hypersoft foam, dit betekent een kern met zwart EVA foam met een bepaalde dichtheid wat resulteert in een grotere sweetspot en meer controle. Dit geeft de speler een maximaal gevoel en een geweldige respons, ongeacht of de stijl aanvallend of verdedigend is. Het EVA-schuim is ongelooflijk duurzaam en zorgt ervoor dat uw racket lange tijd een hoog prestatieniveau behoudt. Dit zijn de specifieke technologieën voor elk padelracket.

CARBON_FLEXIFRAME.jpg

Alle STIGA-rackets hebben het Carbon Flexi Frame, wat betekent dat het gehele frame is gemaakt van koolstofvezel. Dit draagt ​​bij aan een extra slagvaste en duurzame constructie met een uitstekende stabiliteit.

1591315228-9605-9001-01_1.jpg
ACE.jpg
Diamond_Touch.jpg

Als de kenmerken van een racket - snelheid, controle en gevoel - allemaal aanwezig zijn, hebben we het over de Diamond Touch. Deze eigenschappen, gecombineerd met het gewicht van het racket, zorgen voor een padelracket met een uniek gevoel, extra hoge snelheid en uitstekende stabiliteit.

Opti_Spot_3.jpg

OCS of Oxygen Capsule System verwijst naar de kleine luchtbellen in het EVA-schuim die bijdragen aan de optimale combinatie van snelheid en controle tijdens het spelen. De combinatie van koolstofvezel en microscopisch kleine belletjes zorgt ervoor dat het racket precies beantwoordt aan de behoeften van de speler: snelheid wanneer het spel snelheid vereist, en controle wanneer het spel controle vereist.

Opti_Spot_-_Pro_1.jpg

Onze meest geavanceerde sweetspot. Geeft een racket met extra hoge snelheid en gevoel én meer power, ook buiten het midden.

CARBON_XTREME.jpg

Ons best presterende racket is gemaakt van het koolstofvezelmateriaal Carbon Xtreme, een gestabiliseerd koolstofvezelweefsel met multi-directionele sterkte en een mooi, zichtbaar rasterpatroon. ACE heeft twee lagen van 12.000 koolstofvezels (12K), wat resulteert in een oppervlaktelaag van 24.000 koolstofvezelstrengen (24K) per cm2. Carbon Xtreme resulteert in een padelracket met een snelle en responsieve koolstofvezel die een harde sweetspot met veel snelheid biedt zonder verlies van controle. Deze hoge hoeveelheid koolstofvezel is uniek op de padelmarkt en er zijn maar een paar andere modellen met hetzelfde aantal strengen.

AXE.jpg
Carbon_Duplex.jpg

Carbon Duplex betekent dat we meerdere lagen stijve koolstofvezel en flexibele glasvezel hebben gebruikt in dit padelracket om er een innovatieve hybride van te maken. Samen vormen deze lagen een ultieme sweetspot die zorgt voor extra effect op hoge snelheid zonder in te leveren op controle.

Hybrid_Flexi_Frame.jpg

Een slagvast frame dat een hybride is van koolstofvezel en Kevlar dat veel slijtage kan weerstaan, terwijl het de speler een uniek gevoel, hogere snelheid en meer stabiliteit geeft.

Optispot_MAX.jpg

De combinatie van koolstofvezel en glasvezel zorgt voor een totaal unieke sweetspot die het beste van twee werelden samenbrengt: stabiliteit en snelheid!

ULTRA_GRIP.jpg

Het geribbelde en speciaal gestructureerde oppervlak van het racket zorgt voor een betere grip op de bal, waardoor er meer spin en effect ontstaat.

1591315228-9603-9001-01_1.jpg
ART.jpg
Carbon_Total.jpg

ART heeft 3K koolstofvezelstrengen, wat een oppervlaktelaag betekent van 3.000 strengen/cm2. Het biedt een snel racket met een uitgebalanceerd gevoel van koolstofvezel dat geschikt is voor de meeste padelspelers.

Opti_Spot_Perform.jpg

Een grote en goed presterende sweetspot met verbeterde controle.

1591315227-9601-9001-01_1.jpg
ARC.jpg
Control_touch.jpg

We gebruiken de glasvezel Tech Fibre om het ARC padelracket te optimaliseren voor beginners en spelers van gemiddeld niveau. Het racket bestaat uit twee lagen glasvezel voor de sweetspot en een frame van koolstofvezel. Het creëert een racket met een goede snelheid en gevoel, en draagt ​​bij aan wat bekend staat als de "control touch", wat volledige controle tijdens het spelen betekent.

Opti_Spot_Central.jpg

Een genereuze, vergevingsgezinde sweetspot waarmee de speler optimaal kan profiteren van het racketoppervlak. Het biedt dus een behoorlijke sweetspot, zodat de speler een goede respons krijgt, zelfs als je de bal niet 100% goed raakt.

bottom of page